Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 06:34 - Достойни ли сме за промяната ?
Автор: epicfail Категория: Други   
Прочетен: 1272 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.02.2013 06:38



Добре, ако днес падне правителството на ГЕРБ, то коя партия ще ни управлява утре ? 
Имаме ли РЕАЛНО право на избор или отново бъркаме на сляпо в торбата с корумпирани политици и вадим :

- ДПС - "запазване на етническия мир", "права и свободи за ромското население - тоест да не плащат ток и вода, но да взимат социални помощи за децата, които отглеждат в кашонени палати", турски сериали в националния ефир (говоря за "покушението" над Доган).
- АТАКА - също запазване на етническия мир с премахването на всички етноси и голи актови снимки на Волен Сидеров.
- СДС - абе тази партия има ли я още или май са им свършили парите, щом отново надигат зурли ?
- Кунева - замени Н с Р и ми получавате мнението за царското протеже.
- БСП - и те са за затвор повечето към момента.

Въобще може ли мутиралото ни гражданско общество да роди някакъв "месия", който да спаси народа ? Възможно ли е съвременната ни образователна система реално да образова 1 човек, който да израстне далече от света на "Биг Брадър", чалгията, профанията и рекламите на сирене "Булка" ? 
В състояние ли е майка България да отгледа поколение, което да може да мисли за нея, а не за жисиеми, курвалък и пари ? Защото преди да съдим политиците, които в началота на стълбата може и да са имали чисти обувки, но колкото повече са се катерили нагоре - то толкова по-кални са ставали стъпалата, и те съответно ? 

За да настъпи промяна в държавата ни, то първо трябва да настъпи промяна в нас самите - трябва да разберем, че освен права имаме и задължения, че не можем да разчитаме друг да чисти кочината ни и като мургавите братя от ламаринените палати със сателитни чинии да се надяваме по изборите кебапчета, и кюфтета, а после да се полим за лубрикант.

Тогава, когато съумеем да създадем поколение, което да не приема нищо за даденост и не гледа как да изкрънка нещо, а да си го заработи - тогава и само тогава може обкръжаващата ни действителност да бъде променена.



Тагове:   Митко,   чичо,   Song,   Mists,   mist,   борисов,   The,   бойко,   ГЕРБ,   dark,   over,   достойнство,   ambient,   chillout,   Ли,   достойни,   Danube,   m1st,   sophia,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: epicfail
Категория: Други
Прочетен: 48561
Постинги: 34
Коментари: 42
Гласове: 97
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930